Om Lokal området

Historien

Bebyggelsen ligger i et område, der tidligere har tilhørt Borupgård - et område fuld af historie. Borup betyder oprindeligt Bos bebyggelse, og sandsynligvis var der allerede i vikingetiden et lille samfund på stedet. 

I 1178 hører vi første gang om Borup i et brev fra Paven til Esrum Kloster, men først i midten af 1500-tallet kommer der mere håndfast og regelmæssig dokumentation for Borupgård og dermed stedets eksistens. Vil man læse mere om Borupgårds historie henvises til www.comwellborupgaard.dk/events-2012borugaards_historie/

Borupgårds sidste ejer - Ivar Hasselbalch - anlagde 1955 en stor frugtplantage syd for gården. I 1965 blev plantagen solgt til den daværende Tikøb Kommune (nu en del af Helsingør Kommune), der havde udset området til fremtidig byudvikling. Det tog omkring 35 år før projektet var endeligt afsluttet. Området rummer nu ialt 573 rækkehuse fordelt i 5 selvstændige grundejerforeninger.

Området i dag

Vort område er kendetegnet ved mange herlighedsværdier: en fremragende udsigt over Øresund mod København og Sverige, god afstand og grønne arealer mellem husrækkerne og ringe støj fra den kørende trafik. Husene ligger afskærmet fra omgivelserne, og alligevel er der kort afstand til alt med et stort antal gå- og cykelstier. Skov og strand med gode bademuligheder er nogle få minutter væk, og er man ikke til vinterbadning ligger svømmehallen lige så tæt. Der er mange andre muligheder for fritidsudfoldelse i Kommunen med forskellige idrætsklubber og med en af Danmarks smukkeste golfbaner. 

Offentlig transport med bus og tog går næsten til døren. Snekkersten Station med forbindelser til Helsingør, Hillerød og København kan man mageligt nå til fods på 10 minutter. Kystbanen fungerer faktisk bedre end sit rygte med 45 minutter til København og 1 time til Kastrup Lufthavn.

Helsingør Kommune byder også på mange kulturaktiviteter med Kronborg, Kulturværftet og det prisbelønnede Søfartsmuseum som de mest kendte.

Endelig skal det nævnes, at der er mange gode indkøbsmuligheder både lokalt samt i Helsingør og Espergærde.

Kort sagt en bebyggelse, der er værd at bo i.

 

Fællesområder

Grundejerforeningens fællesområder består dels af tilkørselsveje, stier mellem husene og grønne områder. Udover en varieret bevoksning bestående af buske og træer indeholder det grønne område også en legeplads og et antal hyggekroge til fri afbenyttelse. 

Skulle beboerne observere uregelmæssigheder eller andet, som kræver udbedring, bedes man rette henvendelse enten direkte til vort personale eller til bestyrelsen.

Fælles-Fælles områder

Som nævnt under beskrivelsen af området, findes der i alt 573 boliger i den samlede udstykning fra Borupgård frugtplantage. Husene er fordelt mellem 5 grundejerforeninger (GF):

           Jollen-Staget
           Masten-Sprydet
           Stævnen
           Snekkehusene
           Roret

De 5 foreninger er i store træk placeret i udkanten af udstykningsområdet og omkranser dermed et stort grønt område med stier og mulighed for fritidstidsaktiviteter herunder en boldbane og kælkebakke. Til området hører også træbæltet i den nord- og nordvestlige del benævnt Fredsskoven.

Området kaldes i daglig tale Fælles-Fælles området, og det forvaltes af en særlig grundejerforening ved navn Borupgård. Denne forening har ingen boliger som medlemmer men derimod de 5 førnævnte grundejerforeninger. Ansvaret for GF Borupgård er dermed dels at forvalte og vedligeholde Fælles-Fælles området, dels at fungere som en koordinerende paraplyforening, der varetager det samlede områdes fælles interesser over for kommunen og andre eksterne parter.

En væsenlig opgave er som nævnt at sørge for, at området både nu og i fremtiden fremstår velplejet med respekt over for dets særlige kendetegn: udsigten over Øresund. For at sikre dette har foreningen udarbejdet "Visionsplan 2025", der efter en grundig behandling og høring blandt alle områdets beboere blev vedtaget på foreningens generalforsamling i februar 2015. Visionsplanen kan læses ved at klikke på "Visionsplan" nederst på denne side.

Om Snekkersten

Snekkersten er en bydel i Helsingør Syd beliggende ved Øresundskysten.

Navnet stammer fra den store sten, som står i vandkanten lidt nord for Kystens Perle. Ved denne sten fortøjede i gamle dage småskibe kaldet Snekker - deraf navnet Snekkersten.

Bydelen er udsprunget af to små fiskerlejer omkring Snekkersten Havn og Skotterup, og den består hovedsageligt af lav bebyggelse, især villaer og rækkehuse. Snekkersten ligger et par kilometer nord for Espergærde adskilt af Egebæksvang Skov. I byen findes en havn med et par erhvervsfiskere og mange lystbåde, et indkøbscenter, børneinstitutioner, tre skoler, et gymnasium og et idrætscenter.

Snekkersten postdistrikt tæller ca. 6.000 indbyggere. Læs evt. mere her.

Områdekort

Med kortet ovenfor kan området ses i fugleperspektiv. Brug musen eller navigationspilene (øverst til venstre) til at panorere til venstre, højre, op og ned for at se områder uden for skærmen. Brug skyderen til at zoome ind og ud, eller brug tasterne + og -.

Vælg mellem kort- eller satellit-visning ved brug af knappen øverst til højre på kortet.

Street View (gadevisning)

Med Street View ovenfor kan du "gå en tur" i området og se, hvordan omgivelserne er - hvor langt der er til nærmeste supermarked, busstop, station m.m. Med kortet kan venner og familier, som måske bor langt væk, se hvor vi bor og vores omgivelser.
 
Har du lyst, kan du selv præge street view ved at lægge egne favoritfotos ind via Google - så vil dine fotos kunne vælges som alternativer, når andre klikker sig rundt her.

Google-bilen har ikke været på vores veje, så derfor kan du ikke "køre" hele turen ned til os - men du kan se de tilstødende større veje.